Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/millenni/public_html/voluntarinlume/wp-includes/shortcodes.php on line 92
Pregateste-te! | Voluntar in Lume

Pregateste-te!

Ce se intampla apoi?

2. Pregateste-te!

Pregatirea ta ca si voluntar, participant este foarte necesara indiferent ca doresti sa te implici intr-un proiect pentru 2-3 zile sau pentru 1 an de zile. Aceasta etapa este relevanta pentru informarea ta cu privire la tipul si natura proiectului in care te vei implica, metodologia in baza caruia acesta se va desfasura dar si constientizarea cu privire la rolurile si responsabilitatile actorilor implicati, conditiile, facilitatile, precum si aspecte precum provocari, riscuri, situatii de criza, situatii de conflict, aspecte specifice locului de desfasurare, conditii de calatorie, asigurari etc.

Oricine va participa in cadrul unui proiect va fi prezent in prealabil la sesiunile de pregatire organizate de catre Asociatia Millennium Center. In functie de natura, durata, tematica proiectului, numarul sesiunilor de pregatire poate fi cuprins intre 1 si 3 sesiuni de pregatire. Acesta vor avea loc la sediul asociatiei noastre sau dupa caz, intr-o alta locatie sau in mod virtual.

Pentru pregatirea ta individuala iti sugeram:

  • consultarea directa a materialelor resursa din cadrul blogului (kit-uri, ghiduri de buna practica, intrebari frecvente etc.)
  • consultarea sectiunii “Povestea lor” pentru a avea o imagine cat mai reala in privinta experientei pe care o poti avea din insusi relatarile celor care au beneficiat de unul dintre tipurile de proiecte disponibile; experienta pe care o vei avea este un proces de invatare si o lectie de viata, in cele din urma

Materiale resursa


 

Cristina Nistor tagged this post with: , , , Read 20 articles by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„Voluntar in Lume” este o platforma care intentioneaza sa promoveze in randul tinerilor oportunitatile valabile la nivel international in domeniul voluntariatului, astfel ca cei interesati de astfel de oportunitati sa aiba posibilitatea de a fi informati si de a li se oferi consultanta, de a fi sprijiniti in completarea candidaturii, de a fi sustinuti in procesul de pregatirea necesara ca voluntar precum si asistanti pe intreg parcursul perioadei de desfasurare a proiectelor in care se vor implica si ulterior prin reintegrarea in comunitatea locala, implicare in alte tipuri de activitati, sprijinirea in accesarea pietei muncii etc.

Fii Voluntar in Lume!

Transmite-ne un e-mail la sending.mc@gmail.com, cauta-ne pe Facebook (grup Voluntar in lume) sau inscrie-te in grupul intern voluntarinlume@googlegroups.com. Te asteptam!

Proiecte disponibile

Ne sustin

Ce cred altii despre EVS

"EVS in Bulgaria? Da, EVS in Bulgaria, EVS in Serbia, EVS in Turcia, EVS in orice alta tara pentru ca merita. Merita sa descoperi, merita sa te descoperi, merita sa traiesti momente unice, si mai ales, merita sa cunosti oameni diferiti dar totusi la fel ca tine. Pentru mine acest EVS a fost o experienta de care nu mai avusesem parte, o perioada cu totul noua, in care am invatat sa ma integrez in noi medii, sa fiu ”in pas” cu schimbarea. Pot spune ca intr-un proiect de acest gen fiecare zi iti aduce ceva nou, din care inevitabil ai de invatat. Fie ca este vorba despre arta de a gati a bulgarilor, interesul colegilor turci si sarbi de a ne invata cate ceva din limba turca si respectiv sarba, am castigat cunostiinte si informatii. Chiar si prieteni. Iar acesta cred ca este cel mai important lucru!" - (Andreea Galatanu - fost voluntar EVS in Bulgaria)

Cum ti se pare noul site?

View Results

Loading ... Loading ...