Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/millenni/public_html/voluntarinlume/wp-includes/shortcodes.php on line 92
Povestea lor | Voluntar in Lume

Povestea lor

Stagii de voluntariat

“Sunt Silviu si am desfasurat un stagiu de voluntariat timp de un an in cadrul Serviciului European de Voluntariat, in Olanda. In stagiul meu de voluntariat am avut oportunitatea sa invat multe lucruri benefice pentru viitorul meu. Pe parcursul stagiului am cunoscut o noua cultura foarte diferita de cea cu care eram obisnuit. Oamenii si societatea la care a trebuit sa ma adaptez au format contextul dezvoltarii mele personale. As recomanda oricui doreste sa iasa din monotonia vietii in care a trait pana acum sau care doresc sa schimbe ceva in viata lor, sa mearga intr-un stagiu international de voluntariat.

Am intalnit multe persoane noi care m-au inspirat si cu unele inca am ramas prieten bun si pastram legatura. In stagiul meu am lucrat intr-o organizatie de tineret intrand mereu in contact cu persoane noi, totodata prin prezentarile facute in scoli, pe diverse teme, am invatat despre sistemul de invatamant prezent in Olanda.

Diferentele culturale si sociale din Olanda, fata de Romania, m-au facut sa inteleg mai bine cultura noastra si ce as putea face pentru a-mi fi mai bine, acum ca m-am intors. As incuraja pe oricine sa aiba curajul sa faca o schimbare asemanatoare in viata lor si sa profite de oportunitatea de a invata mai multe, de a se dezvolta personal si de a-si face noi prieteni, iar Serviciul European de Voluntariat este chiar poarta care te poate duce unde visezi tu!” – Silviu Ienci (fost voluntar EVS in Olanda)

“EVS in Bulgaria?

Da, EVS in Bulgaria, EVS in Serbia, EVS in Turcia, EVS in orice alta tara pentru ca merita. Merita sa descoperi, merita sa te descoperi, merita sa traiesti momente unice, si mai ales, merita sa cunosti oameni diferiti dar totusi la fel ca tine. Pentru mine acest EVS a fost o experienta de care nu mai avusesem parte, o perioada cu totul noua, in care am invatat sa ma integrez in noi medii, sa fiu ”in pas” cu schimbarea. Pot spune ca intr-un proiect de acest gen fiecare zi iti aduce ceva nou, din care inevitabil ai de invatat. Fie ca este vorba despre arta de a gati a bulgarilor, interesul colegilor turci si sarbi de a ne invata cate ceva din limba turca si respectiv sarba, am castigat cunostiinte si informatii. Chiar si prieteni. Iar acesta cred ca este cel mai important lucru!” – (Andreea Galatanu – fost voluntar EVS in Bulgaria)

 

Seminarii

“10-15 octombrie 2011 – 5 zile pline de activitati care mai de care mai interesante pentru mine. Acest seminar mi-a imbogatit cunostintele legate de EVS iar activitatile ce le-am avut acolo au fost menite sa ne ajute pe fiecare dintre noi sa cunostem mai multe, sa impartasim experiente, sa “furam” de la altii idei noi pentru imbunatatirea implementarii unui proiect EVS. Am intalnit acolo oameni dornici sa ajute, sa sustina, sa incurajeze, sa daruiasca din cunostintele lor. Deasemenea, sa nu uitam de voluntarii EVS din acesta organizatie care au fost de real folos in realizarea acestui seminar. Am ascultat si punctul lor de vedere in calitate de voluntari.

Ma bucur ca am participat la acest seminar, ca am avut ocazia sa cunosc tineri din alte tari cu care am stabilit  relatii si sper ca vom colabora pe viitor in diferite proiecte. Au fost prezenti reprezentati din asociatii din Spania, Polonia, Norvegia, Belgia, Turcia, Portugalia, Irlanda, Olanda, Bulgaria, Germania, Macedonia, Ucraina, Rusia, Italia, si nu in ultimul rand Romania. :-)

A fost un timp castigat pentru mine, pentru tinerii cu care lucreaza Asociatia Millennium Center. Astfel, speram sa aducem un punct in plus proiectelor EVS. Nu in ultimul rand, as dori sa va spun ca daca doriti sa participati in vreun proiect desfasurat in aceasta zona, va recomand cu toata caldura si indrazneala. Wrocław e un oras studentesc, cochet, frumos si plin de oportunitati de petrecere a timpului liber. Nowy Gierałtów, este un satuc, in munti, foarte frumos, iar toamna acolo este atat de colorata… un peisaj de care nu te saturi sa il tot privesti.” (Dorotea Ianos – participant seminar “Good Practices and Quality in Common Projects” – Nowy Gierałtów, Polonia)

Cateva exemple de activitati in care voluntarii EVS se pot implica sunt:

 • Participarea si organizarea de prezentari publice, ateliere de lucru, evenimente, seminarii in cadrul scolilor, centrelor si a altor institutii
 • Crearea unor documentare/prezentari privind evenimente culturale, participarea la evenimente culturale
 • Crearea unor documentare/prezentari despre evenimente locale, organizatii de tineret si comunitati locale din Arad sau din alte regiuni ale Romaniei
 • Crearea unor documentare privind diferite aspecte din comunitatea locala (in termeni de arhitectura, arta culinara, stil de viata, mijloace de transport, muzica, religie etc.)
 • Dezvoltarea de activitati ecologice si/sau activitati de promovare a protectiei mediului inconjurator sau actiuni aflate in stransa legatura cu schimbarile climatice sau alte teme din domeniul mediului, in general
 • Dezvoltarea de activitati alternative de petrecere a timpului liber, activitati out-door pentru tineri si copii, activitati recreationale
 • Crearea unui newsletter, a unei reviste
 • Asistarea tinerilor studenti si elevi si nu numai in cadrul cursurilor, ajutor in realizare temelor pentru acasa
 • Asistarea persoanelor cu dizabilitati, cu handicap, persoanelor in nevoi sau persoanelor varstnice in activitati zilnice, organizarea de activitati recreationale, activitati de petrecere a timpului liber
 • Dezvoltarea si implementarea de activitati cu si pentru copii in gradinite, orfelinate, diferite centre, institutii
 • Organizarea si implementarea de campanii de informare si constientizare, campanii de cercetare si evaluare (activitati voluntare, donare de sange, campanii anti-drog, anti-tutun, anti-alcool etc.)
 • Promovarea Serviciului European de Voluntariat (prin intermediul diferitelor mijloace: material multimedia, intalniri, prezentari publice, materiale promotionale etc.)
 • Participarea la cursuri de limba (Romana si/sau Engleza) si livrarea de cursuri de limba Engleza sau alte limbi straine beneficiarilor proiectului
 • Activitati jurnalistice, activitati de informare a tinerilor, activitati de stimulare a cooperarii in zonele rurale, constiintei Europene, imbunatatirea capacitatii organizatiilor, imputernicirea stakeholderilor
 • Activitati sportive
 • Teatru
 • Pregatirea unor initiative locale pentru tineret, dezvoltarea de activitati si proiecte impreuna cu membri organizatiei gazda (scrierea cererilor de finantare, networking etc.)
 • Web design si administrare web
 • Consultanta in centre de tineret
 • Etc.

Mai jos se afla un material video (LIPDUB) si alte documentare, filmuleteze care contureaza experienta ca voluntar in cadrul Serviciului European de Voluntariat sau care au fost create de voluntari romani sau straini in cadrul proiectelor desfasurate.

 

Si tu te poti implica!

 

 

2 Comments

 1. As dori sa ma implic si eu. Am 19 ani

  • Cristina Nistor says:

   Ne bucuram!
   Asteptam aplicatia ta pe unul din cele doua proiecte disponibile daca esti interesat sa te implici in stagii de voluntariat.
   Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„Voluntar in Lume” este o platforma care intentioneaza sa promoveze in randul tinerilor oportunitatile valabile la nivel international in domeniul voluntariatului, astfel ca cei interesati de astfel de oportunitati sa aiba posibilitatea de a fi informati si de a li se oferi consultanta, de a fi sprijiniti in completarea candidaturii, de a fi sustinuti in procesul de pregatirea necesara ca voluntar precum si asistanti pe intreg parcursul perioadei de desfasurare a proiectelor in care se vor implica si ulterior prin reintegrarea in comunitatea locala, implicare in alte tipuri de activitati, sprijinirea in accesarea pietei muncii etc.

Fii Voluntar in Lume!

Transmite-ne un e-mail la sending.mc@gmail.com, cauta-ne pe Facebook (grup Voluntar in lume) sau inscrie-te in grupul intern voluntarinlume@googlegroups.com. Te asteptam!

Proiecte disponibile

Ne sustin

Ce cred altii despre EVS

"EVS in Bulgaria? Da, EVS in Bulgaria, EVS in Serbia, EVS in Turcia, EVS in orice alta tara pentru ca merita. Merita sa descoperi, merita sa te descoperi, merita sa traiesti momente unice, si mai ales, merita sa cunosti oameni diferiti dar totusi la fel ca tine. Pentru mine acest EVS a fost o experienta de care nu mai avusesem parte, o perioada cu totul noua, in care am invatat sa ma integrez in noi medii, sa fiu ”in pas” cu schimbarea. Pot spune ca intr-un proiect de acest gen fiecare zi iti aduce ceva nou, din care inevitabil ai de invatat. Fie ca este vorba despre arta de a gati a bulgarilor, interesul colegilor turci si sarbi de a ne invata cate ceva din limba turca si respectiv sarba, am castigat cunostiinte si informatii. Chiar si prieteni. Iar acesta cred ca este cel mai important lucru!" - (Andreea Galatanu - fost voluntar EVS in Bulgaria)

Cum ti se pare noul site?

View Results

Loading ... Loading ...