Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/millenni/public_html/voluntarinlume/wp-includes/shortcodes.php on line 92
Formare si retele | Voluntar in Lume

Formare si retele

Actiunea 4.3 din cadrul programului “Tineret in Actiune” este reprezentanta de activitatile de Formare si Retele.

Ce reprezinta un proiect de Formare si Retele

Acest tip de proiecte sustine formarea celor activi in domeniul tineretului si in organizatii de tineret, in special lideri de proiect, consilieri de tineret si supervizori in astfel de proiecte. Sustine, de asemenea, schimbul de experienta, expertiza si bune practici intre cei activi in domeniul tineretului si in organizatii de tineret, precum si activitati care pot duce la constituirea de proiecte, parteneriate si retele durabile, de o inalta caliate.

Un proiect de Formare si Retele poate fi de de doua feluri:

 • un proiect promovand schimburi, cooperare si formare în domenul tineretului ce va fi dezvoltat avand in vedere punerea in aplicare a unei activitati care sustine dezvoltarea institutionala si inovarea in randul promotorilor, precum si schimbul de experienta, expertiza si bune practici intre cei implicati in munca de tineret
 • un proiect care duce la dezvoltarea de noi proiecte prin intermediul programul “Tineret in Actiune” ce va fi dezvoltat avand in vedere punerea in aplicare a unei activitati care ii ajuta pe toti potentialii promotori sa pregateasca si sa dezvolte noi proiecte prin programul “Tineret in Actiune”, in special asigurand sustinere pentru dezvoltarea proiectului, sustinere privind identificarea de parteneri, instrumente si metode care imbunatatesc calitatea proiectelor.

Proiectele de Formare si Retele sunt dezvoltate avand in vedere punerea in aplicare a uneia din urmatoarele activitati:

 • Job Shadowing (experienta de invatare practica) – un scurt stagiu intr-o organizatie partenera dintr-o alta tara, cu scopul de a face schimb de bune practici, de a deprinde noi abilitati si cunostinte si/sau de a construi parteneriate pe termen lung, prin metoda observatiei participative.
 • Vizita de Fezabilitate – o intalnire scurta cu potentiali parteneri pentru a explora si/sau pregati un posibil proiect transnational; vizitele de fezabilitate urmaresc imbunatatirea si dezvoltarea cooperării existente si/sau pregatirea unei activitati viitoare in cadrul programului “Tineret in Actiune”.
 • Intalnire de Evaluare –  intalnire planificata cu partenerii, prin care se urmareste evaluarea unor intalniri, seminarii, cursuri de formare anterioare; astfel de intalniri ii ajuta pe parteneri sa evalueze si sa discute potentiale activităti de continuare dupa ce au desfasurat un proiect impreuna.
 • Vizita de Studiu – un program organizat de studiu, care se desfasoara pe o perioada scurta de timp si care ofera o viziune de ansamblu asupra activitatii de tineret si/sau asupra prevederilor politicilor de tineret intr-o tara; vizitele de studiu se concentreaza asupra unei teme si cuprind o serie de vizite si intalniri in cadrul a diferite proiecte si organizatii intr-o anumita tara.
 • Activitate de Constituire a unui Parteneriat – un eveniment organizat in vederea crearii posibilitatii participantilor de a identifica parteneri pentru cooperare trans-nationala si/sau dezvoltarea de proiecte; activitatile de constituire a parteneriatelor reunesc parteneri potentiali si faciliteaza dezvoltarea de noi proiecte in jurul unui anumit subiect si/sau Actiune din cadrul programului “Tineret in Actiune”.
 • Seminar – un eveniment organizat in vederea asigurarii unei platforme de discutii si de schimb de bune practici, bazat pe aspecte teoretice, care deriva de la o anumita tema sau teme care sunt relevante pentru domeniul activitatii de tineret.
 • Curs de Formare – un program educational de invatare privind anumite subiecte, prin care se urmăreste imbunatatirea competentelor, a cunostintelor, a abilitatilor si a atitudinilor participantilor.
 • Retele – combinatie sau serie de activitati vizand crearea de noi retele sau intărirea si extinderea unora existente prin programul “Tineret in Actiune”.

Cine poate participa intr-un proiect de Formare si Retele

Participantii trebuie sa fie rezidenti legali intr-o tara participanta in Program. Nu exista limite de varsta.

Numarul participantilor implicati

 • Job Shadowing: pana la 2 participanti.
 • Vizita de Fezabilitate: pana la 2 participanti/promotor.
 • Intalnire de Evaluare, Vizita de Studiu, Constituire a unui Parteneriat, Seminar si Curs de Formare: pana la 50 participanti (inclusiv formatori si facilitatori) reprezentand fiecare promotor. Numarul adecvat de participanti depinde de natura si tipul activitatii.
 • Retele: nu exista limitări privind numarul participantilor.

Durata activitatii

 • Job Shadowing: 10 – 20 zile lucratoare (exclusiv zilele de calatorie).
 • Vizita de Fezabilitate: 2 – 3 zile lucratoare (exclusiv zilele de calatorie).
 • Intalnire de Evaluare, Vizita de Studiu, Constituire a unui Parteneriat, Seminar si Curs de Formare: ca regula generala, activitatile nu trebuie sa dureze mai mult de 10 zile (exclusiv zilele de calatorie). Durata adecvata a activitatii poate varia in functie de tipul de Activitate.
 • Retele: intre 3 si 15 luni.

Recunoasterea participarii intr-un proiect de Formare si Retele – Certificatul Youthpass

Orice persoana care a participat intr-un proiect de Formare si Retele are dreptul sa primeasca un certificat Youthpass care descrie si valideaza experienta de invatare non-formala si informala dobindita in cadrul proiectului (rezultatul procesului de invatare). Mai mult decat atat, Youthpass-ul va fi considerat ca un proces de constientizare, reflectie si documentare a invatarii pe parcursul diferitelor etape ale proiectului.

Facilitati asigurate

 • transport international (70%)
 • acces la activitati
 • cazare
 • masa
 • transport local
 • pregatire, formare si reintegrare
 • asigurare medicala
 • viza (daca e cazul)
 • vaccinare (daca e cazul)

Nota! O parte din aceste cheltuieli sunt acoperite prin intermediul programului “Tineret in Actiune” – Actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat (din cadrul bugetului fiecarui proiect), iar celelalte sunt acoperite de catre participanti in functie de locatia, durata, tipul activitatilor din cadrul fiecarui proiect. Va rugam sa contactati reprezentantii Asociatiei Millennium Center pentru cunoasterea cuantumului sumei necesare a fi acoperita de catre fiecare participant in parte in functie de proiectul in care doreste sa participe.

Consulta Indrumarul de aplicare, pregateste-ti Formularul de aplicare si inscrie-te in baza noastra de date (prin transmiterea formularului de aplicare intr-un e-mail la urmatoarea adresa: sending.mc@gmail.com). Odata inscris, iti poti completa CV-ul si Scrisoarea de motivatie pentru proiectul de Formare si Retele in cadrul caruia doresti sa participi si trimite pe adresa: projectinfo.mc@gmail.com pana la termenul limita specific fiecarui proiect in parte.

Atentie! Va rugam sa specificati in subiectul mesajului urmatoarele aspectele: numele si prenumele aplicantului, proiectul pentru care aplicati si tipul proiectului. Ex. aplicatie Ion Popescu – training in  Viena, Austria. De asemenea, va rugam sa trimieteti aplicatia formata din CV si Scrisoare de motivatie de forma urmatoare: CV – Ion Popescu.doc/docx si Scrisoare de motivatie – Ion Popescu.doc/docx.

Din cauza mesajelor numeroase pe care le primim va rugam sa aveti in vedere aceste aspecte mentionate mai sus pentru ca aplicatia voastra sa fie luata in considerare.

Iti multumim si te asteptam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„Voluntar in Lume” este o platforma care intentioneaza sa promoveze in randul tinerilor oportunitatile valabile la nivel international in domeniul voluntariatului, astfel ca cei interesati de astfel de oportunitati sa aiba posibilitatea de a fi informati si de a li se oferi consultanta, de a fi sprijiniti in completarea candidaturii, de a fi sustinuti in procesul de pregatirea necesara ca voluntar precum si asistanti pe intreg parcursul perioadei de desfasurare a proiectelor in care se vor implica si ulterior prin reintegrarea in comunitatea locala, implicare in alte tipuri de activitati, sprijinirea in accesarea pietei muncii etc.

Fii Voluntar in Lume!

Transmite-ne un e-mail la sending.mc@gmail.com, cauta-ne pe Facebook (grup Voluntar in lume) sau inscrie-te in grupul intern voluntarinlume@googlegroups.com. Te asteptam!

Proiecte disponibile

Ne sustin

Ce cred altii despre EVS

"EVS in Bulgaria? Da, EVS in Bulgaria, EVS in Serbia, EVS in Turcia, EVS in orice alta tara pentru ca merita. Merita sa descoperi, merita sa te descoperi, merita sa traiesti momente unice, si mai ales, merita sa cunosti oameni diferiti dar totusi la fel ca tine. Pentru mine acest EVS a fost o experienta de care nu mai avusesem parte, o perioada cu totul noua, in care am invatat sa ma integrez in noi medii, sa fiu ”in pas” cu schimbarea. Pot spune ca intr-un proiect de acest gen fiecare zi iti aduce ceva nou, din care inevitabil ai de invatat. Fie ca este vorba despre arta de a gati a bulgarilor, interesul colegilor turci si sarbi de a ne invata cate ceva din limba turca si respectiv sarba, am castigat cunostiinte si informatii. Chiar si prieteni. Iar acesta cred ca este cel mai important lucru!" - (Andreea Galatanu - fost voluntar EVS in Bulgaria)

Cum ti se pare noul site?

View Results

Loading ... Loading ...